Polering av svarta "lister"

Hej! Finns det något medel för att polera upp dom svarta listerna som sitter på 740:ins dörrar? Eller finns det något bra sätt att gå till väga? Skulle se sbyggare ut om jag fick tbort det matta Mvh Tony



Svar på inlägget: Polering av svarta "lister"



Finns sån kofångar ``färg`` på biltema. Bumper shine tror ja den heter?? bara ta en tvättsvamp eller liknande o stryka på..Blir riktigt bra tycker ja.


Tack så mkt ska pröva de


tejpa gärna runt listerna innan du gör detta, så du slipper få en massa svart "färg" på lacken. Ngon typ av handskar rekommenderas oxå, då risken är stor att man bli väldigt svart om fingrarna under denna övning Denna bumbershine, finns på de flesta välsorterade mackar. Lycka till!!


Köp absolut inte någon billig skit från biltema eller nån mack (typ bumper shine)! Det funkar inte alls, ger lyster i nån dag max och innehåller silikon som man absolut inte ska ha på lister. Blir bara vita rester efter skiten och listerna ser värre ut ju längre du använder det! Köp Concept Vista istället, MYCKET bättre medel! 239:- för en hel liter, räcker i evigheter. Silikonfritt med http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=257


kör över med värmepicka finns väl nåt videoklipp här på g.org där man kan se nån som gjort de.


Inte säkert att det funkar faktiskt! Jag har provat diverse olika medel på en 740 lister som såg föör taskiga ut.. Varken allbrite renuit eller Smartabs Vinylshield eller Vinyl gel funkade.. Men Meguiars medel för att få däcken svarta funkade faktiskt riktigt bra, konstigt nog.. Det måste vara nån hoppsan-hejsan-plast i de där listerna asså.. För både Renuit och Vinyl Shield funkar ju otroligt bra på tex 850 och S60! Det bästa är nog att prova sig fram! //Jerker


Varför ens slänga pengar på sånt skit? Jag använde endast en värmepistol till mina kofångare och lister. Fungerar utmärkt! Gå in på min profil för att de bilder på det.


Jag skulle någ köpa en glans medel. Men en fråga va fan ska du putsa upp en gammal 740:b


lyssna på "dfine". Han vet vad han pratar om och Vista är enormt bra





Går inte att polera lister BumperShine är inte skit men fruktansvärt svårjobbat medel med tanke på att det inte sitter länge. Sval/kall Silikon gör inte att listerna blir vita. Tror inte det finns något medel direkt som håller sig bra. Tvätta upp listerna ordentligt med riktiga tvättmedel istället eller/och lackera om dom.


Concept Vista är ett medel som håller sig bra länge och medlet är väldigt drygt också


Jag får ta och beställa hem en sådan och testa då


Tycker jag absolut du ska göra. Maskera dock med en bra masktejp så du inte får det på lacken då vistan ger en emaljliknande yta. Stryk ut vistan med en bit av en tvättsvamp (helst ny om inte så en helt ren från skit) och använd den inte till tvätt av bil sedan. Lägg gärna två omgångar också för bästa resultat men låt det torka till mellan strykningarna. Mvh Emil


Det gjorde farsan på en Kadett han hade. Den hade totalt grå stötfångare och lister. Han tog värmpistolen och värmde dom lite lagom så kom det svarta pigmentet fram igen. Såg ut som en helt annan bil! Satt iaf ett år tills han sålde bilen.


jag gjorde det men ja tycker då inte de blev så bra? flammigt blev de med och bara lite mörkare och de tog tid


Tid tar det och flammigt behöver det inte bli om man är noggrann. Opeln som farsan hade blev inte flammig, men viket slit med dom stora ytorna.. Hahaha. Han svor och domderade..


Har gjort samma sak på en mazda jag hade och det fungerar klockrent, gäller bara att våga ösa på ordentligt med värme och ha lite tålamod. På mazdan blev man tvungen att värma tills plasten var på väg att smälta och sen sakta flytta värmepistolen för att hålla ytan varm, stannar man av och låter det kallna kan det lätt bli flammigt, isåfall är det bara att börja om!


concept vista funkar underbart. undvik bara att få det på lacken då det kan vara tufft o få bort det. fungerar även på volvo 850 baklysena, vi kör med det på jobbet och det är bra. köpte tre flaskor i våras vi har nästan två kvar och då gör vi ca 15 bilar per dag..


Kan rekommendera matolja till svarta lister. Billigt och bra.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka