Fälgarna blev röda efter Sonax fälgrengörning!

Hej Gjorde som det stod på bruksanvisningen, sprayade på väntade tills det blev lila/rött och spolade av med högtryck. Ser då att båda främre fälgarna blev missfärgade! Här är medlet i fråga och såhär blev fälgarna... Så tips mottages gärna hur man får bort det! Spraya på igen och se om det blev bättre eller finns det något annat medel. Har försökt med vax, utan framgång!



Svar på inlägget: Fälgarna blev röda efter Sonax fälgrengörning!



Ta och polera lite så blir dom som nya!


Använde du svamp överhuvudtaget?


Nix


Varför vaxade du dom efter? ville du ha en skyddande hinna? prova med rubbing eller liknande lackrens.


Va fälgarna varma när du sprejade på medlet? Prova att polera bort det


Testade bara på en liten yta om man fick bort det med vax.


de får inte torka alls, sen ska du svampa in det sen spola av. Torkar de blir de ju som du fått det. Kanske spolat av de lite dåligt med?


Och hur tänkte du att smutsen skulle gå bort? Blir ju inte rent för att du häller på lite rengöringsmedel o sen bara spolar bort de. Och sitter de smuts kvar är det klart att fälgrengöringen sitter kvar.


akta direkt solljus! jag har använt det medlet mycket och har aldrig haft problem.





Enligt tillverkaren så ska man bara spraya på, låta verka och skölja av. Har själv testat medlet och det är helt värdelöst.


Oavsett medel har jag aldrig varit med om att det gett bra resultat av att bara spola av. Men använder man svamp med schampoblandat vatten är just den sonax fälgrengöringen det bästa jag använt.


Klart det ska till mekanisk bearbetning om man vill ha ett resultat. Hade det BARA varit att spola av hade det knappt funnits tvättsvampar att köpa. E sen ytan varm eller i direkt solljus kan man få såna effekter som TS fått.


Hde varken varma fälgar eller solljus. Har testat avfettning utan resultat...


Anledningen till detta är GARANTERAT att du har använ t medlet på "Varma" fälgar!! då blir det sådära!!! Men ta varmvatten och en svamp så försvinner det!!!


Man ska inte använda dessa "fälgrengöringsmedel" som säljs till konsumenter. Dom innehåller så många starka syrabaserade medel och detta är naturligtvis inte bra för fälgarna! Jag har nog inte använt fälgrengöring på flera år. Om man tvättar bilen en gång i veckan så behövs bara vanligt bilschampo.


Tvättade bilen idag, då allt var klart så sken fälgarn som tusan Inga märken eller liknande efter det som hade hänt! Tackar som tusan för samtliga tips och förslag!


Skönt att det löste sig. Man blir allt lite nervig när såna grejer händer



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka