Angående Tona rutorna

Tjena! har en fråga hur man ska gå till väga när man ska tona rutorna.. ? nån som kan förklara???



Svar på inlägget: Angående Tona rutorna



ska du skära till den själv eller är det färdigskuren film du ska använda?


ska skära själv. sorry det jag menade. venne hur jag ska gå till vägas?


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=79594 kan börja läsa lite här va är de för bil du ska tona och vilken film har du bestämt dig för?


haha en vanlig Biltema "Feltema" film som jag ska sätta på min 740


okej, är väl ingen expert på det men jag gjorde följande när jag tonade: se till att rutan är ren både invändigt och utvändigt. placera filmen på rutans utsida och skär till den. blanda vatten med någon droppe såpa och fukta insidan av rutan. lägg filmen mot rutans insida så den ligger på rätt plats, använd gummiskrapa för att få bort överflödigt vatten så inga bubblor bildas. använd även vatten på insidan när du tar med gummiskrapan så toningsfilmen inte repas. ett tips är att inte använda kniven och skrapan som brukar skickas med i biltemas förpackningar, ingen höjdare. Hoppas det kan hjälpa en bit iaf.


okej då börjar man med att rengöra rutorna med röd sprit och sen torka rent med en luddfri trasa eller papper sen rullar man ut filmen på utsidan av rutan för att grovskära filmen, sen har man en sprayflaska med vatten och ett par droppar diskmedel som man duschar på insidan av rutan, och sedan drar man av skyddsfilmen på filmen och sprejar även där ha ganska rikligt med vatten sen lägger man filmen på rutan man kan blåsa på den så den fastnar lättare på rutan när du har bägge händerna upptagna, sen på med mer vatten på filmen så skrapan glider lättare mindre risk för filmen att vecka sig då börja i mitten av rutan och arbeta dig utåt sen fin skär man alla hörn och skrapar bort bubblorna sidorutorna som man kan hissa är de lättare om man plockar bort dörrsidan så man får ner filmen nedanför listen på dörrsidan och i ovan kant kan du använda en fin fil istället för kniv för då räsfar man av filmen så man får bort den lilla kant som annars viker sig


tack så mycket! får försöka med det imorn!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka