Lättaste medlet att arbeta med för hand?

En av pendlarbilarna vi använder har blivit ganska matt i lacken. Det är en röd bil så det ser inte direkt bra ut. Ser nästan lite vit ut på vissa ställen. Har ingen maskin eller eluttag i garaget så att använda maskin är uteslutet. Därför undrar jag vilket medel som är lättast att arbeta med för hand samt ger bra resultat? Kanske är svårt att uppnå bra resultat utan maskin? Länka gärna till Mekonomen eller liknande sidor. Har ingen lust att beställa från någon webbshop. Edit: Kanske ska säga att jag undrar vilken rubbing, vax eller vad det nu är jag ska använda.



Svar på inlägget: Lättaste medlet att arbeta med för hand?



Nu lär jag få skit kastad på mig.. MEN.. Jag tycker att Sonax flytande rubbing med turtles polerrulle funkar bra och finns på macken.. Hade också en röd gammal matt bil en gång och körde med det. I ärlighetens namn så tog det en jäääävla tid och jag ångrar att jag inte hade maskin vid det tillfället, men det blev bra.. Sen kan man köra med turtles nanotech vax eller försegling efter. OBS. Det jag rekommenderar DUGER kalas till en bruksbil om man är noggrann, men självklart blir det bättre med maskin och riktiga produkter...


sonax flytande rubbing är helt suveränt! annars kan jag rekommendera biltemas waxpolish billig och riktigt bra även på röd nermattad lack. men som sagt att polera en röd bil utan maskin är ett helvete, så hade jag varit du hade jag ringt polare eller vem som helst som har garage. men förstår egentligen inte varför du måste ha garage? gör det ute, funkar minst lika bra så länge det är bra väder.


Blir att testa Sonax. tack


Polera kan man visst göra för hand men man får ta rätt lång tid för sig. Sen är de inga problem överhuvudtaget att polera en bil utomhus de gör jag alltid. är man hemmaputsare så funkar de bra så länge inte solen steker eller de är för kallt.


men lackering är ju en helt annan sak? går inte att jämföra. polera går alldeles utmärkt att göra utomhus, inte precis så att medlet flyger iväg.


Självklart GÅR det .. men om man ska är en annan sak. Behövs bara minsta vindpust med partiklar, grus osv... så polerar du in värre repor än du hade innan. Själv anser jag att det skulle vara spöstraff på att tvätta bil och polera bil utomhus


Minst lika farligt inne? Det får vara din åsikt det. Har aldrig sett ett proffs stå ute o polera...


Du driver med oss va?


Har man så smutsigt golv så ska man nog städa det





Okej. Jag är van vid Skånes väder skall tilläggas. Här har vi aldrig vindstilla och det skulle va omöjligt att polera ute, så mycke skit som blåser omkring Jo nu är de nog rätt kallt ute kan jag tänka mig


turtle extreme nano-tech car wax, är helt klart bäst enligt mig, speciellt på matta lacker.


Sen när blåser det inne? De som förespråkar att stå ute och jobba är dom som inte har tillgång till garage. Lär låta annorlunda den dagen du har det. Mvh. David.


Alla har ju inte tillgång till en rekondverkstad eller ens ett garage. Och alla är inte proffs. Så för dom måste det ju vara bättre att stå ute och polera vid rätt väderlek, än att aldrig polera alls.


Det är bättre att lämna bor jobbet än att polera ute. Men vill man göra det ute så är det ingen som förbjuder en


Absolut! Kostar dock en del, och många tycker ju att det är roligt att pyssla med sånt själv.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka