BMW 535 under vintern samband med salt ? rostar de mycket ?

hejsan ! har en fråga ang min bmw 535 skall eventuelt ställ av den men funderar ändå att köra med den till vintern. så undrar ! ni som vet ! rostar just en sådan här bil mycket på vintern mvh simon ?



Svar på inlägget: BMW 535 under vintern samband med salt ? rostar de mycket ?



Rost i bagageluckan är ett problem som drabbar många E39or men frågan är om det har börjat rosta här o där eller inte än... Ju äldre bil desto mer omtyckt av rost.


en 98a


de beror väl på hur rädd du är om den visst tvättar du den ofta så är väl risken minimal men något blir de alltid som man inte kommer åt.


Det är nog mest under bilen som tar mesta skada, även inne i hjulhuset då räknar jag med framskärmarna etc... Bara att tvätta bilen med jämna mellan rum så blir det bra:) Här jag bor så grusar som oftast.


skall du inte ha garaget nu ?


' jodå


Garage och salt är en väldigt dålig kombination Bilar som ska användas på vintern ska stå ute till 100%


varför de då?


Ifall det är -2 grader ute och du kör in bilen i garaget. Då när temperaturen blir över 0 så blir saltet flytande och äter sig in i små stenskott samt andra oskyddade ställen på bilen.





Precis. Hela linan ut eller ställ den. Minusgrader hela tiden är det bästa.


även tvätta bilen med högtryckstvätt när det är nära nollan ska man låta bli. gjorde det misstagen på en bil. har aldrig sett en bil rosta så mycket på en vinter


Utveckla om varför det skulle vara ovettigt att köra högtryck. Skulle min 06a utan minsta problem i lacken bli sopor om jag skvätter av den 1ggr/veckan hela vintern? Står utomhus och kommer förbli så om jag inte får tag på garage att montera ner den i.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka