Vad kan man göra åt stenskott på lacken?

Hej! Jag har upptäkt en del stenskott på min bil som jag gärna skulle vilja få bort men pga dålig ekonomi då jag studerar så vill/kan jag inte lämna in bilen till ett företag för att få det åtgärdat. Min fråga till er är hur man lagar det själv, tala gärna om vad det behövs för några saker samt hur man gör. Mycket tacksam för svar.



Svar på inlägget: Vad kan man göra åt stenskott på lacken?



Köp ett lackstift på ådi och ett par extremt små penslar på nån hobbybutik. Om det har börjat rosta så kan du, om du är stadig på handen, köra bort det värsta med en Dremel. Därefter peta i lite grundfärg med en tandpetare eller en av penslarna. Sedan på med färgen. Måla i flera tunna lager. Oftast brukar man få en burk klarlack och en burk färg. Det står på hur länge man ska vänta mellan strykningar osv. Du ska INTE använda den penseln som ingår då den är alldeles för stor och hård=svårt att få snyggt. När allt torkat skadar det inte att polera och vaxa stället, men gör det gärna någon dag senare så det får härda ordentligt först. Har det blivit en LITEN buckla gör du som ovanstående men slipar ett lite större område, spacklar igen bucklan, slipar sen som ovan.. Inga av de här sätten är väl så man skulle gå tillväga på en helt ny bil.. Det kommer bli en nyansskillnad och synas att du fixat för ett tränat öga.. Men det är billigt och funkar


hej, jag har rätt många stenskott på min s70. dom mest på huven, och en del på dörrarna. rätt små, men många, hur ska jag göra? lämna in bilen? vad gör dom och vad kostar det ungefär? eller fixa det själv? hur?


Enklast och som ger bäst resultat är att lämna in för omlack, fylla i med lackstift gör man ju bar apå enstaka små saker. Du kan ju pröva att polera då det brukar göra saken betydligt bättre, alternativt lämna iväg bilen för en utvändig recond. De kan ju också bedöma då om det är nåt som de kan fixa eller om det är omlack som gäller..


okej, men omlack blir kanske lite för dyrt, iallafall nu. men utvändig recond vad innebär det? vet du vad ungefär kan kosta?


Alltså det brukar vara en polering och en lackförsegling/vaxning. Vid polering avlägsnar man det översta lagret lack och jämnar ut ojämnheter. Hos de större (Mr. cap, Ditec) så kostar det ca 2-5000 beroende på bilmodell och vilken behandling du väljer (utvändig/invändig/både och).


jaha okej, då har jag lite mera "kött på benen" tackar för infon:)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka