Rubbing till nergågen röd lack.

Ska polera en volvo 740 men lacken är riktigt matt vilket rubbing rekommenderar ni till det samt vilka trissor till biltemas dubbeltrisiga. Färgen är alltså röd samt lite repig sen har den svart smuts som ej går bort har testat det mesta. jag hade lite menzena kvar det tyckte jag funka oki men endå så vart det inte riktigt bra en då.



Svar på inlägget: Rubbing till nergågen röd lack.



ingen som har nått tipps på riktigt bra rubbing.


Hej! Menzerna har jag bara goda erfarenheter från. Vilket Menzerna körde du med? Kan rekommendera fast gloss om lacken är riktigt sliten/repig, det är en grov rubbing. Och efter det köra Power Finish så får du ett fint resultat (medelgrov). Finns även Final finish (fin) men med power finish får du fint resultat ändå samtidigt som det avverkar ganska bra, ett grymt allroundmedel! Tänk på att låt medlet jobba in ordentligt. Jag kör med dessa trissor till biltema-maskinen: https://shop.bollnasbilvard.se/100x25-p . c-486.aspx Lila (hårda) för att avverka mycket och gula medelhårda för allround. Försök få bort smutsen innan du börjar polera, underlättar mycket! HD grön är en bra avfettning som du spär själv efter behov. Finns att köpa på bollnäs bilvård som jag länkade till längre upp. Får du inte bort det då så får du använda clay (lera) så ska det nog gå bort.


jag vet inte vilken menzena det är jag hade men kollar det imorgon.


jag använde menzerna fast gloss men tyckte inte att det vart riktigt bra finns det nått värre en det.


nja! du får ta fram en roterande och lamull om du vill ha det grövsta artelleriet med vanlig ocilerande maskin kommer man inte så långt med när det gäller att klippa grövre repor


Inte testat detta men det ska ju ta allting står det. Nån som provat? http://www.waxdog.se/product.php?id_product=87


Om det är grova repor på vissa ställen så använda denna först just bara på reporna. http://meguiars.nordicshops.com/product . gory_id=20 Torka av med mjuk mikrofiberduk. Sen skulle jag skulle köra denna över hela bilen, med hårda (brukar vara blå) eller mellanhåda (brukar vara gula) trissor. http://meguiars.nordicshops.com/product . gory_id=20 Torka av med mjuk mikrofiberduk. Sen avsluta med mjuka trissor (brukar vara svarta eller vita) och köra ett bra vax. Något av dessa. http://meguiars.nordicshops.com/product . gory_id=24 http://meguiars.nordicshops.com/product . gory_id=24 http://meguiars.nordicshops.com/product . gory_id=24 Torka av med mjuk mikrofiberduk...... Klart När du sen tvättar bilen använder du denna. Se till att det inte hinner torka på lacken innan du spolat av med vatten. http://meguiars.nordicshops.com/product . gory_id=42 Då kommer du att ha en blank och fin bil i fortsättningen Lycka till!


vet du säkert att rubbingen funkar bra på röd nergången lack. jag har ett meguiars vax jag använder och är fruktansvärt nöjd.


Jag använde Sonax flytande rubbing när jag rubbade min gamla 90a, då hade den stått ute i 20 år och resultatet blev hur bra som helst Dock så rubbade jag för hand utan maskin.





Ja, Ultimate Compound är väldigt bra tycker jag! Fördelen med att använda det är att du bara behöver göra 2 steg. Rubbingen och sen vax. Vissa andra kan behövas 3-4 steg.


oki då vet jag.


funkar inge bra med sån maskin till rejält oxiderade lacker så är det bara ,du bör köra med roterande och skumtrissa för att få upp lite värme för att komma åt oxiden på djupet ,kan också vara så långt gånget att det ej går att få bra ,men pröva med roterande och en hård skumtissa samt menzerna fast gloss som du har å tänk jag har en aeg roterande till salu med trissor släng gärna upp en när bild så vi kan se hur illa det är här e ett exempel på en volvo som va väldigt oxiderad som jag gjorde förra året


kan slänga upp en bild men får bli senare.


släng upp en bild på din maskin du har till salu.


Här kommer några bilder på bilen men bilen är hyfsat ny tvättad så den är mattare en vad bilderna visar. på några bilder så ser ni massa svart på bilen detta får jag ej bort nån som vet hur jag bär mig åt då. taket och motor huven är polerad men ej bra så ni vet.


Det där ser helt okej ut jämfört med min 740! Min var (är) vit, inte rosa, utan VIT på vissa ställen tack vare grov oxidering. Går att få den liiite rödare och mindre rosa. Men inte enkelt direkt. Tar till mig av tipsen här i tråden jag med, lamullstrissa och roterande polermaskin på högsta varvtal med turtle rubbing hjälpte totalt ingenting.


buffer 2000 är det bästa medlet mot oxiderade lacker. https://shop.bollnasbilvard.se/autosmar . c-530.aspx


Buffer 2000 & mirror image, kolla min 745a du har en bild innan polering sen kolla efter hur resultat blev;)


fy fan vilken skillnad det vart på din 745a, om det funkar bra på den så funkar det garanterat på min. men vad använde du för maskin. jag har bilemas dubbeltrisiga.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka