Hur gör man den bästa interiörtvätten? --> Sommarfin

Hej! Jag har just haft ur alla mattor i bilen och jag skulle på något sätt vilja återfärga dem så att de ser "nya" ut, de är svarta. Sen skulle jag vilja behandla med något som är smuts avvisande? Några förslag? Jag har hittills damsugit samt blåst tryckluft på mattorna för att få upp fluffet samt kört vanlig klädseltvätt. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Hur gör man den bästa interiörtvätten? --> Sommarfin



mitt bästa tips. Man lämnar bilen till en rekondfirma som man vet gör bra jobb. Tar och förtär valfri dryck med fötterna på bordet. Väntar Väntar Hämtar bilen när den är städad och klar. Slantar för jobbet Glider glad och lycklig vidare upprepa detta varje gång det behövs


Gå till en möbelhandlare, dom har både textilrengöring (om det behövs) samt impregnering. Precis köpt på mig en flaska som jag ska behandla nya soffan med.


Det går att färga mattorna med det textilfärgmedel som finns på ICA...vilket märke det nu är. Ska finnas en tråd om detta på ett Volvo-forum. Har tyvärr inte länken kvar men googla lite så ska du nóg hitta det.


Tackar!


Hagmans..? det vet jag man brukar färga kläder med ialafall


Ja kanske...det är iaf en vit kartong som finns i varenda mataffär. Det färgar tyg helt enkelt och då även mattor av tyg.


http://farggrossen.nu/produkter/herdins . extilfarg/ dessa du menar?


YEs! Där har vi dom


Ah.. ja dom brukar mor använda här hemma flitigt! dom görs ju i Falun så dom är sjukt vanliga här hehe





Men nu måste jag ju fråga... Mattorna från bilen får ju inte plats i en tvättmaskin. Hur hade ni tänkt? Ska man på något sätt borsta in färgen? Och sen skölja med vatten? Måste det inte vara typ 60 grader? Jag hajjar inget


I en stor tvättmaskin får det plats haha nej men det går väll att köra mattorna en och en? då borde det få plats om man nu inte har historiens minsta tvättmaskin


Kolla Autosmarts hemsida för produkter och googla sedan efter återförsäljare. De brukar ha riktigt fina grejer, men även fina priser på grejerna.. Dock får du vad kvalité för pengarna!


Jag vet inte vad det står på förpackningen men det borde väl duga med en stor balja? Eller det kanske ska tvättas in....i just en tvättmaskin. Kolla tillverkarens hemsida, det borde stå där. Hade gärna kollat åt er men jag har så förbannat ont i skallen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka