Polera bilen, få glansig bil och ev bli av med repor

hej! nu är det vårväder, och vill ha min lack i finare skick. Tänkte polera den, men har verkligen ingen kunskap om det. men vill lära mig! (vill inte lämna den på bilfirma). någon som vill förklara hur ja ska bära mig åt? använder helst ingen polermaskin. vad skall jag ha för "medel"? vill ha bilen både glansigare och få bort "tvättrepor" som sattit sig i lacken under alla år. försök vara så specifik som möjligt. tack på förhand:)



Svar på inlägget: Polera bilen, få glansig bil och ev bli av med repor



http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=126209


jag "gillade" detta:(vill inte lämna den på bilfirma) - vill ha bilen både glansigare och få bort "tvättrepor" som sattit sig i lacken under alla år. - använder helst ingen polermaskin.


hahah, va det nått fel med det?


Ja polera utan polermaskin är totalt onödigt! blir bättre på alla sätt och snyggare om man kör med polermaskin!


hahah, ja men det är bara för jag läst på massa ställen att om man är nybörjare skall man inte använda polermaskin eftersom det bränner lätt


okej, hur många timmar kan jag räkna med att det tar med hela bilen? förslag på nått medel?


okej ska göra det med:D tack så mkt


Har testat en massa medel med fina namn genom åren bästa jag någonsin testat är ett som heter Ultraglozz superpolish mycket lättarbetat,mycket bra poleregenskaper,och håller länge lämnar en mycket fin yta som dom själva beskriver som keramiskt glas,men som alltid så är det nåt och det är priset men det är drygt och håller länge så i sista änden vet jag inte om det blir så dyrt. Medlet är inte så stort i bilvärden men båt och kan användas på massor av olika ytor jag köper mitt hos en butik för båttillbehör så googla du blir inte besviken. Medlet rengör polerar och skyddar lacken på samma gång för extra skydd kan man lägga på ett extra lager.


För att få bort större tvättrepor så är AutoGlyms 03B utmärkt https://shop.bollnasbilvard.se/autoglym . c-529.aspx efterbehandla med PaintRenovator https://shop.bollnasbilvard.se/autoglym . c-529.aspx sen polerar du med Super Resin Polish https://shop.bollnasbilvard.se/autoglym . c-529.aspx och slutligen så vaxar du med HD vax https://shop.bollnasbilvard.se/autoglym . c-529.aspx För att få ett riktigt bra resultat så rekomenderar jag att du använder maskin.





eller så kör du bara på med biltema maskin och lackrengöring för att avsluta med ett vax.. finns ingen anledning för en som aldrig hållt i en maskin att köpa massa dyra produkter, då han knappast kan få ut max ur medlen/göra dem rättvisa! lär dig att gå innan du börjar cykla..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka