Polering / tvätt bil...

Hejsan , läst runt lite men skulle om någon vill vara vänlig veta dessa mer specifikt. Har en Volvo 850 GLE -93 som ni ser på bild som är ganska fin i övrigt. Den har om man kollar lite närmre ett antal repor , inga som man kan greppa med nageln & vad jag hört efter det är att man kan polera bort dessa & få det som nytt igen. Kommer ha tillgång till stor polerings maskin osv så vad jag skulle behöva ha lite hjälp med är olika medel , trasor , polertrissor osv. *Vilka medel behöver jag för bästa möjliga polering & i vilka steg ska jag använda dessa. *Till maskin vad behöver jag för typ utan polertrissa/trissor? & i vilka steg ska jag använda dessa. Skriv gärna om du orkar , förklara lite mer specifikt för mig hur jag polerar upp bilen på bästa möjliga vis.



Svar på inlägget: Polering / tvätt bil...



Sök lite i forumet så hittar du massor.


Det är lite svårt att svara på den frågan. Jag skulle inte rekommendera att du köper turtles eller sonax i butik. De vanliga billiga som finns på alla mackar. Blir blankt men reporna håller i sig. Ska du ha billiga produkter så skulle jag rekommendera meguiars ultimate cumpound och sen något vax. Själv kör jag dock med 3m men då lägger det iväg i pengar, men det är nog lite onödigt då en flaska kostar runt 3-400 kronor. Lycka till med poleringen.


ok , finns så man kan rekonda bilen här i närheten av en seriös person för ca 1000kr , kan det kanske vara värt då alltså? Antar att han som gör det använder sig utav mer seriösa medel & metoder.


En seriös rekond för 1000kr? nej jag tror inte det.


Jorå det är vad han tar =P Det är billigt jag vet ! polarens bil blev som ny efter han fick tebax den där ifrån , den var mer gul än vit , när han fick hem den var den så vit en bil kan bli & det var en saab 9000 som hade stått ett bra tag , samma sak innuti.


Farsgubben har en rekondfirma och han räknade ut nån gång att bara materialet (Känt märke i rekondbranschen) för en rekond springer upp i många hundralappar. Sen tar det ju ett antal timmar och göra den också! Plus kostnad för garage! En tusing för en rekond är en ren förlustaffär.


En kompis polerade upp min bil. vid tillfället hade bilen volvo S60 8 år på nacken och aldrig omlackad eller krockad. här är resultatet, när jag väl sålde bilen så köpte köparen den OSEDD, och gissa om hon blev glad när bilen kom fram till henne. hon förväntade sig mycket då jag lovar mycket... men fan vad man överträffade hennes förväntningar. sedan polerades, utav samma person, även min BMW E60, vid tillfället hade den 4år på nacken och aldrig lackbehandlad eller krockad. kompisen gav verkligen valuta för pengarna, dock blir det jobbigare för honom nu till sommarn då mina förväntningar är höga med tanke på tidigare jobb. Når han upp till mina förväntningar är jag nöjd men som polerare vill man ju alltid nå över kundens förväntningar för att göra honom extra nöjd sådan att han kan bli rekommenderad vidare.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka