Tips basar spl 1500, Sedan

Tjena. Undrar om någon har tips på basar till ett SPL ice 1500d. ska sitta i en sedan a4 och bygga port och bas/basar mot ryggstödet. steget skall lastas i 1 ohm med 2 batterier såå, tips? en bas eller två? gansak lite utrymme dock, tänkte lådvolym runt 100 l netto. segt svar men, gillar allt ifrån djupa baslåtar till rock! gräva djupt är kul



Svar på inlägget: Tips basar spl 1500, Sedan



du tror inte basarna får det lite tufft med sina 800 w rms mot stegets 1500w? sen 2400w mot 3000w.. visst, man får ju inte ut alla vatten men lite mycket spalt tycker jag det är på rms en iaf, men jag kanske överdriver, hur noga är det? funderar på att köra en bas istället. http://www.stereospecialisten.se/sv/pro . pl-12.html denna känns mysig? går att köra i 1 ohm och en ground zero schysst pris också! brölbas? funderar på modellen värre med 1400w rms också, eller spl http://www.dbakuten.se/ovriga/spl-dynam . ytZrqh5MZ4 .. är lite snål, men gz bas är väl inget jag blir missnöjd på mitt första bygge, eller?


Dem GZ basarna kommer du bli nöjd med.


Ta en titt på GAS GPP, dom har 800wrms styck och hyfsad känslighet samt passar din byggvolym. Hade jag varit du så hade jag kört på två basar ist för en osäker på om det spelar högre elr inte men tror det kommer se bättre ut med 2st ^^


Jo GZbasen är ju helt klart ett fint val


Den som jag länkade eller den värre med 1400w rms? Borde inte en bandpass låda fungera bra? Att man bygger slutporten efter skidluckan? För problemet nu är ju att jag vill centrera basen i mitten av skidluckan, men där vill jag ju också ha en slotport.. eller aeroport.. och dom får inte plats ovanpå varann, så något måste jag ha på sidan, eller två portar kanske.. lådvolym och avstämning lämplig för min blandade musiksmak? Lyssnar mer på disco och sånt tjaffs än rock om jag kollar Spotify listan..


När det gäller GZRW30SPL så har jag räknat på en 4:e ordningens bandpasslåda med 30+35 liter netto i kammarna och 6" port som blir nästan 50 cm lång, det funkar kanske om porten först går ut en bit ur lådan och sedan vinklas så att den sticker in i skidluckan.


Ojsan konkreta svar ! Gillas Ja 50cm blir lite långt kanske, men fick ju somsagt vinklas.. skulle en 4 ordningens eller portad spela bäst? När det tävlas ser jag oftast portade lådor, och har endast byggt sådana. Jag ska somsagt inte tävla men spela högt å djupt är ju kul alltså..


Bandpasslådor är svårare att bygga och räkna på så det är väl därför dom flesta bygger vanliga portade lådor ist.


Bandpasslåda är svårare att räkna på, precis som Fjong skriver. Det är alltså lättare att få till en lyckad portad låda jämfört med bandpass om man utgår ifrån teoretiska beräkningar. En bra anpassad bandpass kan dock spela ordentligt högt och även låta bra. Mitt bandpassförslag är enbart teoretiskt, inte praktiskt utprovat.





då fegar jag också.. och kör på portad låda alltså! http://www.stereospecialisten.se/sv/pro . pl-12.html vad ska jag sikta på för liter samt port och portlängd tanken är att ha basen i centrum, sen två portar på varsin sida basen. kanske en under basen.. men antar att porten blir kanske 6" och så hög är inte mitt bagage. vad ska man sikta på för avstämning? är det möjligt att bränna den basen med mitt spl ice 1500 ?


Om du ställer in stegets gainkontroll på rätt sätt så är risken väldigt liten att du bränner basen. Hur hög kan lådan göras i yttermått? Vilken bredd och höjd har skidluckan i innermått?


då får jag återkomma på söndag kväll eller måndag då jag inte har bilen här och mäta! annan fråga. nån som kan tillägga något om hur spl IC5.2 kitsystem spelar? sänkt pris till lagoma 695 kr. 5,25" vet inte hur stor högtalarna är idag så är inte bestämt. alt hertz DSK 165 om det är 6.5" som sitter idag. viktigt med bra lågnivåkabel till baslåda? hitta 5 m för 89 kr på stereospecialisten.se. kan väl inte bli så mycket störninar som märks på en baslåga frekvens? tar någon värre till högtalarsteget.


ah nu har jag roliga nyheter! eller inte. jag har ingen skidlucka! hade mittarmstöd men inget mer. så hur göra nu? hatthyllan är gjord i plåt sen nån mds av något slag. måste kapa, och plåten har konstiga kunturer så blir ett helvete å få det tätt.. ingen som byggt ljud i en a4 sedan, med säterna uppfälda?


Finns det inte ''förgjorda'' hål till tex 6*9or i din hatthylla? Alltså runda eller ovala hål i plåten på undersidan där det bara är trä (elller vad nu hatthyllan e gjord av) emellan? Om du har det så kan du ju dra upp areo portar där Att kapa plåt i hatthyllan är en dum ide då det kan påverka bilens ''hållbarhet'' vid tex en olycka och det skulle inte förvåna mig om försäkringsbolagen kan bli lite små jävliga om du har kapat plåt med :s Dom konstiga konturerna du pratar om är säkert dom formningar som ger plåten mer hållfasthet.


Hur ser det ut bakom armstödet? På mercan var det bara en tygflärp som gick att haka löst sen tog jag bara sticksågen och kapade ur en skidlucka. Fanns till och med en fin stans att kapa efter


nu har jag rivit lite i hatthyllan. jag känner en ram innanför stoppningen skidluckan, men inge vidare lust att sätta kniven i tyget .. jag har 4 nämnvärda hål i plåten under hatthylle skalet. de två hålen längst ut är gjorda för högtalare, ungefär 160mm. Men sen! emellan dessa hål finns två rektangulära hål, 80x90mm! borde det inte gå att bygga en 4 ordningens låda med 2 st 3 " aeroportar? borde funka, och bli snyggt! Drönirettab, du skrev att en 4 ordningens låda skulle ha 30 och 35 L netto sedan 50 cm 6".. 50 cm har jag mellan hatthyllans plåt och golv, men kan somsagt vinklas.. men kan man inte ta två 3" med 25 cm rör i varje? Kan man korta eller förlänga porten för högre/lägre avstämning som på en vanlig portad låda? Tackar för intresset grabbar!


sen så insåg jag att kitsystem inte fanns i bakdörrarna. utan har i hatthyllan alltså, dessa skall bytas ut! vart ska jag mäta dom då? jag har ca 130 mm cc i skumkonringen. och ca 180mm cc i skruvhålen? http://www.stereospecialisten.se/sv/pro . ialer/6-5/ några att rekomendera här? under 1000 spänn.. andra hemsidor fungerar också men ska beställa saker där och fraktkostnader från flera ställen bråkar till.. en 6.5" har ju diameter på 160 mm och 5.25" på 130, frågan är ju vart jag ska mäta själva pappkonan är ju så liten som 110 mm..


Vad har du för steg till framsystemet? Det kan va bättre att köpa ett lite bättre kit system å bara ha fram, du får bättre ljudbild å det kommer spela högt ändå om du har rätt grejer Det bästa e ju att ha portarna framåt (i baffeln) för har du dom genom hatthyllan så kan det bli utsläckningar å skit, du kan läsa om installation i en av huvud trådarna i billjud multimedia forumet det finns en hel del bra tips där.


http://www.totalljud.se/autotek-a4150-4 . c-223.aspx Ska ha 5.2 kitsystem fram, spl ic5.2 som jag länkade där uppe. hur menar du att jag ska ha portarna i framgenom baffeln? Jag måste spela uppåt för framåt i bilen är det ryggstöd utan skidlucka. Bandpasslåda med 2 3" aeroportar igenom hatthyllan skulle vart melodin de om nu det går med 2 3"!




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka