Koppling, aktivbaslåda till bmw 130 e87

Hej! tänkte höra om det går att göra som bilden beskriver. Att man kan fögrena kabeln som går till de bakre och koppla vidare till slutsteget. Vill helst inte ta bort de bakre högtalarna för att koppla in en bas. Sorry för min dåliga ritning Mvh[/img]



Svar på inlägget: Koppling, aktivbaslåda till bmw 130 e87



Det funkar normalt sett att göra så, men då gäller det att ljudet till bakre högtalarna inte är delat med högpassfilter så att basfrekvenserna försvinner.


Okej, det kanske är det, för jag har 2st basar under sättena.... men tycker väll att de ska vara "fullt register" till de bakre ialf :S


Lösning: drog förgrenade kablar från basarna under sätet till slutsteget i baslådan. Och remoten kopplade jag in mig på tweatern på en av de bakre högtalarna. Funka perfekt , Like aaa glöööve!


Dock så slutar basen spela när man åker upp i högre hastigheter. Nån som vet hur man blir av med det? Går o spela högt o länge annars när man står stilla :s


Är det bara vid höga hastigheter det händer, inte om du står stilla och istället varvar upp motorn till det varvtal som brukar vara vid höga hastigheter?


Har stått stilla bara o spelat o det har funkat, inte varvat.. går jue tyvärr vad jag har hört inte o stänga av den funktionen på stereon heller, den att volymen höjs när man åker fort.


Med tanke på den funktionen att ljudvolymen kompenseras vid höga hastigheter så verkar det extra konstigt att basen slutar spela. Testa att även varva upp motorn när du står stilla, det jag är ute efter är om kanske laddspänningen blir konstig (för hög) vid höga motorvarvtal så att slutsteget på baslådan stänger av sig. En spänningsmätning direkt på baslådans strömanslutningar skulle heller inte vara fel.


Fixade det nu drog om remoten till ciggkontakten istället. Via diskanten fick den ingen bra signal verkade det som




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka