Är signaljorden kass för andra gången!

Hej Satt å spelade som vanligt,Pang så dör allt å det bara skriker [viner ur högtlarna fram.Åker hem å testar igen samma sak ett j...a liv ur framsystemet å basen brummar som bara den.Åker å köper en ny stereo stoppar in allt utom steget till basen då fånkar det som det ska.Idag tänkte jag måste ju prova å stoppa dit basen igen samma sak bara viner satan ur framsystem.HAt kollat jordningen den ser ok ut.Vad kan det bero på ?.Jag tror det är signaljorden men varför går det sönder nu för andra gången å enbart när bas steget blir inkopplat? KAn det va så att bas steget brändes vid första tillfället när allt small!



Svar på inlägget: Är signaljorden kass för andra gången!



Testa att sätta en liten kabelstump mellan ena lågnivåkontaktens skärm och stereons chassi, det brukar ju vara ett enkelt sätt att ta reda på om stereons signaljord är trasig. Blir det fortfarande störningar så kan nog steget ha fått sig en snyting skulle jag tro. Även om stegets jordkabel ser ut att vara bra så bör du göra en mätning direkt på strömplinten när steget är påslaget, prova även att dra ur lågnivåkabeln ur steget och se om spänningen fortfarande är rätt (så att steget inte får jord via lågnivåkabeln).


Ja det är ju det där med å mäta som inte är min starka sida.Vet inte exakt vad jag skall mätta fram!


Att spänningen på stegets strömplint är rätt och håller sig stabil även när lågnivåkabeln är urdragen. Så nära batterispänningen som möjligt ska det visa alltså.


Får kolla upp det imorgon:)


Skillnad på om jorden ser bra ut och verkligen är bra. vart har du jordat? Har man dålig jord brinner signaljorden fort även på en ny cd spelare.


Dubbla batterier bak,jag har jordat på 2st ställen dom röda går till bälteshållarna bak,dom blå går till renslipad plåt strax bakom batterierna.Med bra fastsättning.Set inte att det kan vara nå fel där men kanske måste mäta upp ?


Använd EN BRA jord istället för många olika. Normalt så är bältesinfästning bra. Men har sett på några bilar att denna är INTE bra. Har ibland suttit plast eller liknande bakom eller imellan olika plåtar.


Fast jag har volvo s70 å där finns inga plastdetaljer!VAD JAG SÅG?




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka