Inget ljud i fabriksmonterade högtalare VAG

Hej har precis köpt en seat Ibiza 1,2 Stella 2003 Har antagligen aldrig suttit stereo i den, men kablar är dragna för det. Prövat två olika bilstereon nu men får bara ljud från diskanterna vi backspeglarna, även fast det sitter högtalare i dörrarna med kablar anslutna till. Kan någon hjälpa mig med mitt problem? Mvh



Svar på inlägget: Inget ljud i fabriksmonterade högtalare VAG



Ingen som har ett hum?


Trasiga högtalare?


Du får prova att mäta på kablarna.


Tack för svaren! Ska förklara lite mer ingående. bilen har gått 4.000 mil har aldrig suttit en bilstereo inkopplad i bilen dock är isokablage samt antennsladd fabriksdraget. det sitter två diskanter en vid varje backspegel, samt två högtalare en i varje framdörr. Jag får ljud ur diskanterna men inte ur dörrarna. Det går 4st(?) kablar till varje dörrhögtalare. Men högtalar-isokontakten till bilstereon sitter det bara 4 st högtalarsladdar - som går till diskanterna där jag får ljud. Jag kan komma till två slutsatser: Antingen är högtalarna i dörrarna aktiva (där av 4 st kablar till varje högtalare) = jag behöver en adapter till bilstereon av nåt slag. eller Det sitter ett orginal monterat slutsteg = jag behöver en adapter till bilstereon av något slag Men jag kan inte hitta denna adapter. Kan jag har gissat rätt?


Antagligen samma lösning som på en del andra syskonbilar och liknande, högtalarkablarna går från stereon till mellanregistren, sedan går det kablar därifrån till diskanterna. På de bilar som har diskanterna på brädan så sitter byglingen i diskanten och sedan går kablarna ut till mellanregistret i dörren.


Har för mig att det inte är samma färg på kablarna vid dörrhögtalarna, som vid isokontakten. ska kolla det när jag åker hem från jobbet. Men säg att det är så som du beskriver, varför får jag då bara ljud från diskanterna dem är ju sist i ledet?


De byter antagligen färg vid dörrgenomföringen om ingen har gjort en egen lösning. I dörrstolpen sitter det troligtvis ett kontakstycke som underlättar på linan i fabriken när bilarna byggs. Det tar längre tid om man ska dra ut kabelstammen hela vägen i dörren först när dörren är hängd på plats. Det kan mycket väl vara som han med den funkiga Saaben skriver, att högtalarna är trasiga. Ohmmät kablarna till mellanregistren du bör få ett mätvärde på ca 3,5-3,8 Ohm om du kör vanlig resistansmätning.


Det stämmer nog. får kolla med multijannen i morgon då..


Gör det så får du kanske klarhet. Återkom, gärna med bilder oavsett hur det går.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka