Dålig radiomottagning med slutsteg

Hej. Som rubriken säger har jag väldigt dålig radiomottagning när jag har mitt slutsteg inkopplat. Slutsteget är ett "Audison SR1DK" och sitter i en v70 -98. Jag har dragit plus från batteriet i vänster tröskel och lågnivå är dragen i taket(förra ägare) på höger sida. Bra jord, Skrapade bort färgen och satte en bult i ett gängat hål som fanns i reservhjulsbrunnen. Kan det bero på att det är ett klass D steg? Och hur gör jag för att få både mottagning och slutsteg att fungera? Mvh Martin



Svar på inlägget: Dålig radiomottagning med slutsteg



Jag fattar inte vad slutsteget har med radiomottagningen att göra? Antennkabeln går väl från vänster - eller om det är höger - bakruta och fram till stereon?


Är ju möjligt att du får mer brus ur ett klass D steg. Möjligtvis ligger någon kabel nära antennkabeln. Är det bara vid radio?


Det är kanske så. Men jag tycker fler borde ha det här problemet om det var så. Det är endast när man lyssnar på radio, bluetooth fungerar klockrent. Det har varigt så här med två olika proson steg jag har provat i två olika v70. Dock samma stereo, kenwood kdc-bt926d.


jag har också detta problem sedan jag montera i mitt mono steg de 2 kanaliga funkade radion skitbra med


Jag har samma problem i min -98 V70, men med ett Mutant slutssteg och en billigare stereo... tänkte inte på det förrens jag läste det här nu, men när jag verkligen tänker efter så började problemen när jag satte in slutsteget tror jag. Men USB och AUX är inga som helst problem, dem ger rent och fint ljud.


Låter ju skumt att det är när ni lyssnar på radio. Vissa har utav erfarenhet inga problem med att ha lågnivå och strömkabel ijämte varann. Vad har ni för lågnivåkablar? Testa att dra om lågnivåkabeln.


har DLS PRO kablar har prvat dragit kablarna på utsida men hjälpte inte skulle det vart lågnivåkablar som fick störningar så skulle ju allt ljud som drevs med steget brusa som faen. enbart radio. så förmodligen är det antennsladden som får störningar


Jag kör med kabeln som följer med i kitet från Biltema. Kanske inte är världsklass, men har iofs inte haft samma problem i tidigare bilar heller. Dock ligger min lågnivå på motsatt sida från strömkabeln.


Jag kör med biltema kit men eftersom att tidigare ägare har dragit lågnivå så vet jag inte vilken typ det är. Dom är ljusblå iaf. Tror ni att det hjälper med en kondensator? Den bprde ju avstöra plussen om det är den som skapar störningar? Eftersom att det är den som switchar? Jag har en extra antenn på taket som tidigare också har monterat så jag ska testa den och se om det blir någon skillnad.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka