Lite nybörjarhjälp.

Först och främst. Jag kan inte söka forumet själv. Tog mig ca:2h att ens komma så långt att starta en tråd (kass laptop på mobil internet). Tänkte koppla i ljud idag men har aldrig hållt på med äldre bilar utan har alltid funnits kablar där från början. Stereon som jag ska sätta i heter kenwood KDC-BT53U. Jag hittade 2 st kablar som var dragna där bakom från batteriet. En röd och en svart. Kopplade i dem och fick då ström till stereon. Men då har jag 2 av 13 kablar rätt dragna.. Vad är alla andra kablar ? I min värld känns det mest logiskt att den ena delen av den "svarta plast saken med kablar" hör till olika högtalare. Den sidan som har 2st lila, 2st grå, 2st vita, 2st gröna. Det är väll + och - till högtalare, men vilken färg hör till främre/bakre? på den andra delen av plast saken har jag 5 kablar. 2 av dom är +/-. Sen finns det en gul, orange och en blåvit. var ska dessa kopplas in ? Vilken av dom är jordkabel ? eller fungerar den svarta minus kabeln som det ? Sen har jag även 2st större kablar som går ifrån stereon. en avlång sak med ett runt hål i som jag förmodar är antennkabeln (?) och en grövre plastig sak med platt huvud. Förmodligen förstår ingen förutom jag utav att bara läsa all skit jag skrivit nu så jag bifogar 2 bilder också. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Lite nybörjarhjälp.



http://images.kenwood.eu/files/prod/250 . _Guide.pdf På sidan 12-13 står det vilka kablar som går till vad.


Svart - jord Gul - konstant ström Röd - tändningtillslag Blå - remote Orange - dimmer Grå - höger fram + Grå/svart höger fram - Vit - vänster fram + Vit/svart - vänster fram - Lila - höger bak + Lila/svart höger bak - Grön - vänster bak + Grön/svart - vänster bak - Vad gäller bild 2 så vet jag inte riktigt kanske är usb eller några andra tillbehör. Den svarta kabeln till vänster är till antennen.


Okej det var inte alls så svårt som jag trodde då Funderar bara vad "dimmer" innebär? och jord kabeln är dragen till - på batteriet, det funkar som jord eller ?


Ingen som vet vilken färg tändningskabeln på volvo 142 -72 har ? kan man kanske mäta sig till det ? borde vara 12v kanske ?


Menar du den kabel som ger spänning till säkringsdosan när tändningen är påslagen?


Jag antar det. Sist jag kopplade i en gammal bil så pekade mannen på "bil radio lagret" ut vilken kabel det var. Det var en kabel som gick bakom ratten då iaf som jag skalade av och lödde på en kabel som gick till stereon. Det är väll samma sak jag ska göra nu med den röda kabeln ?


Enligt elschemat i en rephandbok till 140 så ska det finnas en gul kabel som matar säkring 3+4, den ger spänning när man vrider nyckeln i tändläge (läge 15). Då borde du kunna koppla in dig där.


Okej tack så mycket!


Enligt instruktionerna så står det att "remote" är "remote steering wheel" alltså om man ska byta låt osv på ratten antar jag. Men på steget har jag också RMT. Ska jag koppla ihop dessa 2 ? var så länge sen så jag glömt bort allt





Den kabeln ska du ej koppla in dig på. Ska finnas en blå/vit kabel som det står antenna på eller en det bara står Remote controll eller Power control. Den ska du koppla från stereon till slutstegets RMT.


Haha du ser vilken tur att man frågar om man är osäker! hade lite dåliga vibbar av det men en kompis sa att jag skulle göra det :o . Men nu kopplar jag den till den blå/vita power control


och signalkablarna från steget till valfri left/right i stereon ? sist jag kopplade hade jag nån jävla converterare för att jag saknade dom uttagen


Det beror på vad det är du ska ansluta. Enligt manualen. Uppifrån. 1. Bakre högtalare 2. Främre högtalare 3. Bas Sen för att få det att spela kan du behöva ändra inställningar i stereon. Men om du har manualen borde du kunna leta fram det. Angående dimmer är det ingen du ska använda, är till för belysning. Aldrig något jag har träffat på i dom bilar jag bytt i.


Jag förstod det efter jag skrivit när jag kollade på stereon:p stor front, rear, SW. Nått i den stilen. Fick fart på det med bas och 6, 9" bak. Nu återstår bara att sätta högtalare i dörren sen är jag nöjd och finjustera lite såklart:)




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka