Batteri fråga

Tjenare.. Tänkte kolla vad ni säger för har fått två olika svar.. Har köpt ett litet batteri till skuffen som heter gzbp12.1000 och när jag pratade med brl så sa dom att jag va tvungen o ha ett typ agm batteri framme i bilen för annars kommer den bakre batteriet tömma batteriet där framme och när jag pratade med stereospecialisten så sa han att det går bra fast jag har mitt vanliga bly batteri där framme.. Vad säger ni?



Svar på inlägget: Batteri fråga



Ska man ha fler batterier så är väl en tumregel att man ska ha likadana batterier. Helst lika gamla också


Lika batterier om de ska kopplas ihop på något sätt, annars spelar det ingen roll


Oki..dom är ihop kopplade ..går 50mm2 kabel från främre batteriet till det bakre batteriet..tur att det bakre är nytt så kan man passa på och investera ett nytt batteri fram oxå


Haha, bra dimensionering säkra av kabeln i båda ändar Max 40cm från batterierna så slipper du ev kabelbrand


Aa fan alltid bara nya utgifter:( Trodde jag hade lagt ner tillräckligt på ljud o ström för iår men nej nej:) Jo har självklart säkring i båda ändarna:)


Vart hittar man ett aeg eller optima till bästa pris?


Finns ju banner och andra alternativ. TUDOR har ju också bra batterier. Jag hade två 95ah banner och ett 76 ah nordstöms. Funkade kalas och spänningen var bra. JAG hade behövt fler batterier dock. =P Kinetic finns med men är ju rätt dyra.


Biltemas gula agm batterier funkar fint. Mycket för pengarna


detta kör 4x 80ah agm från biltema och aldrig känt att jag behövt mer ström





Jag kommer köra 2x70ah i golfen i år till 2000wrms. Ska testa tävla i Streetstock 2k iår oxå. Förra året fick man bara ha ett batteri. Och har aldrig haft problem med batteriet.


sen blir det problem så har man ju en 5 års garanti


Intressant då jag körde med två 95ah banner på 2110w RMS och tyckte spänningen dippade för mycket.


jag kör 2510 wrms på 4x 80 dock ska det ena steget bytas så det blir 3200~ watt rms då kanske det händer lite på spänningen


Ska kanske tillägga att jag aldrig spelar högt utan att bilen är igång. Drar på för fullt gör jag sällan :-) Stå och spela på halv mutter utan bilen igång funkar fint.. Men ett batteri till så kommer de bli bra


Ifrågasätter inte nåt eller säger att nåt är fel men inflikar det att, bara för att steget kan lämna 2510w så betyder det inte att det är den effekten steget lämnar/ger vid full volym. Dock kanske du mätt upp det vid burp.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka