Sämre bas med nya mtx högtalare - saab 9-3 aero-05

hej det börja med att ena högtalaren började skorra lite grann sedan på elmia tänkte jag man kunde uppgradera sig lite på köpet så blev ett par MTX rts652 6.5or (försäljaren rekomenderade dom) http://www.mtxaudio.eu/products/caraudi . tem/rts652 sådana med tweeters och filter har nu satt i dom i framdörrarna som jag även satte dämpmattor i när jag endå höll på. har inte satt i tweetersarna än pga tidsbrist problemet jag har är att ljudet blev väll liiiiiite klarare och man känner att dom "jobbar" om man känner framför högtalargallren men basen försvann nästan helt! lite kan man höra men det är som om man skruvat ner bass vredet till nästan minsta. det hörs knappt någon skillnad på min-max på basvredet och högre toner (typ när musiken tystnar och nån sjunger i jätteljus röst eller en jätteljus ton kommer) blir det så det skär i öronen detta har aldrig hänt förut. och när allt var orginal dunkade basen på ganska duktigt vet inte vilket ljudpaket jag har i bilen men har högtalare både i instrumentbrädan fram-bakdörrar och i hatthyllan har provat både med aux och radio= samma sak hoppas det blev tydligt nog! tack på förhand



Svar på inlägget: Sämre bas med nya mtx högtalare - saab 9-3 aero-05



Det låter som att du har råkat koppla en högtalare i fel fas, prova att byta plats på plus och minus till ena högtalaren. Men innan du gör det så kan du testa att vrida på balanskontrollen så att bara ena högtalaren spelar, då ska det märkas skillnad i basjudet (borde bli bättre) jämfört med när båda spelar.


vet inte hur NG9-3an har, men framdörrarna i OG9-5/3 så spelar det bas där, dvs att dina nya högtalare inte spelar optimalt då orginalsteget spelar bas, men kan ha fel ang. ng9-3


fick inte någon större skillnad hur jag än sjusterade.. är säker på att båda högtalarna har samma inkoppling fanns 2 lika tjocka kablar en helvit och en vit med en svart rand på båda var lödda så gick inte se skillnad i storlekar vare sig på kablar eller högtalarna. tog vit med svart rand som plus o vit som jord då jag fick det tipset av en kompis som pillar billjud börjar misstänka din teori funkie men hur kan jag ska fastställa de isf? ..försäljaren verkade kunna en del om saab o han sa inget när jag sa att dom var till framdörrarna.. !!har hittat lite texter som verkar tyda på att jag har 2 ohms högtalare i dörrarna och mtx arna ligger på 4 ohm...kan detta vara felet?!!


kan vara, men det bör inte vara det avgörande... dom bör ju kunna spela basen, men de kan ju vara rätt tungdrivna.


Förmodligen är originalhögtalarna mycket mer lättdrivna samt att dom är på 2ohm så ungefär dubbla efffekten på en mer lättdriven högtalare kan vara det som gör att du inte får någon förbättring.


okej ser ut som jag får montera orginalen igen o skaffa nya 2 ohms högtalare då ??


Jag hade skaffat ett vettigt steg istället. Originalen brukar inte vara mycket att hänga i julgranen. Vill man inte spendera mycket pengar finns det mycket på blocket eller på köp/sälj på bilstereoforumet.


håller med, byt till ett schysst steg o en baslåda så har du direkt grymt mycket bättre ljud!


okej kan ni rekomendera något bra kit? ärdet bar ao koppla in sig på kablarna på steget under stolen?




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka