Är det krångligt att byta stereo i en SAAB 9-5 årsmodell 1999?

Har en gammal fin välvårdad 9-5 som bara gått 17K mil. Problemet med den är att stereon lagt av. Eller snarare... den hade lagt av redan innan jag köpte den. Min fråga är... förutsatt att jag får tag i en ny likadan, vilket troligen lär vara väldigt lätt då skrotarna svämmar över med gamla bilstereos - är det krångligt att byta? Har hört att den gamla stereon måste "giftas ifrån" på rätt sätt och den nya stereon måste "giftas in" på rätt sätt med en TECH2 vilket jag naturligtvis inte har. Har tydligen något med stöldskyddet att göra!??



Svar på inlägget: Är det krångligt att byta stereo i en SAAB 9-5 årsmodell 1999?



Jag har en Saab 9-5 årsmodell -01 och det är väldigt lätt att byta stereon, jag hade föreslagit att du byter till en eftermarknadsstereo, så får du usb och aux också. Enda du behöver göra är att stoppa in 2 pinnar i hållen och vika dom innåt och sedan dra ut den. Sedan är det bara dra till närmaste shop som säljer stereos och berätta vilken bil du har. Köp en dubbeldin och enda som krävs extra är en adapter för att få radio, kostade cirka 59kr om jag inte minns fel. Tar cirka 2 minuter att byta stereon. denna stereon har jag:http://www.brl.se/sv/artiklar/pioneer-fh-x700bt.html Du kan kolla mitt bilalbum så ser du hur det ser ut med din ikopplad.


4 pinnar.


det är rätt simpelt att byta men buren kan vara rätt jobbig att byta i vissa fall om man nu ska byta den med .


Jag har samma situation. Får dock inget ljud i min Mutant MT2300BT. Ska tydligen koppla in remote-kabel från ISO-kontakterna på nåt vis, men är osäker på var och hur!




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka