Mer bas i bilen med öppen baklucka?

Hej. Med stängd baklucka så tunnas basljudet av ganska markant, allt basljud är dessutom koncentrerat till kupén. Trots nervevade rutor (60-tals HT-bil, alltså väldigt öppet) så märks inte basen av alls utifrån. Lådan är sluten, 26L med basen monterad enligt tillverkarens rekomendationer. Lådan ligger mycket tajt under hatthyllan med elementet uppåt och spelar igenom ett väl tilltaget hål i hatthyllan och endast en tunn masonit skiva över. Det blir ingen skillnad om jag tar bort hatthylleklädseln eller fasvänder basen. Kan det vara så att jag på grund av bilens storlek kan behöva mer volym i lådan? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Mer bas i bilen med öppen baklucka?



täta runt baffeln så all ljud hamnar i kupen


Inget vidare tryck i basen när det låter mer med skuffen öppen. Jag konstaterar bara fakta utifrån det du skriver, det ska inte tolkas som en lösning på problemet. Och det är absolut ingen annons för en sedan!


På grund av att det sitter tvärmomterade torsionsfjädrar till bakluckan Så går det ej att få det 100% tätt, men lite bättre går nog att få det.


Det låter alltså mer inuti bilen när jag öppnar bagageluckan, oavsett om rutor är öppna eller ej. Eller hur menar du?


Ja, hur menar du? Det är väl din berättelse? Har du försökt fasvända basen?


Ja jag har provat att fasvända både basen och det övriga systemet.


Jag kan inte komma på nåt annat än dieselskalle.


dåligt byggt tyvärr. bara att göra om. ska du få ljudet in i kupen måste det vara 100% tätt mellan baslådan och kupen inget ljud får ta sig bakåt. dessutom vill man inte ha basen ligga för nära utan gärna minst 5-10cm ifrån med en kant runt hela lådan som sedan tätar mot ryggstöd eller hatthylla detta gör ENORM skillnad!


Diesel är bra.





Dåligt byggt och dåligt byggt, vore kul att se hur du hade löst det med tanke på bilens konstruktion. Jag har drygt 2cm kvar mellan botten på basen och botten i lådan, Då ligger lådan mer eller mindre inpressad under hatthyllan. Det finns ej plats att vända basen mot ryggstödet. Och jag VÄGRAR att ha en låda stående löst i skuffen med t,ex Portar igenom hatthyllan. Jag har som sagt en springa på drygt 2x10 cm på HÖ och VÄ sida av basen som Går att täta, men bakluckefjädrarna löper parallellt över framkant av lådan Så där är mer eller mindre omöjligt att täta.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka