Vilket slutsteg är bäst?

hej! undrar vilket av dom här två slutstegen som är kraftigast? Denver cap 4100 eller jbl gto 4060



Svar på inlägget: Vilket slutsteg är bäst?



Inte Denver iallafall!


Denver cap 4100 800 watt max power 4 x 200 watt max power 4 ohm impedance Bridgeable 2 x 400 watt max power- 4 ohm 4 x 60W continously power also bridgeable - 2 x 120W continously power jbl gto 4060 channel car audio power amplifier .Total output power: 600w max. .Output power @ 4 ohm: 4 x 55w RMS .Output power @ 4 ohms, bridged: 2 x 150 w Rms Personligen litar jag dock mer på JBL:s siffror, och JBL:s hållbarhet i längden.


okej! ska köra på 4 högtalare så de ska inte vara bryggat, är det stor skillnad? har nämnligen denver steget nu, så är det värt att köpa det?


För att någon ska kunna hjälpa dig vettigt så behövs följande information: Effekt och motstånd (ohm) på varje högtalare. Antal högtalare. Hur du tänkt koppla. (Serie eller parallell, 2 eller 4 kanaler osv..) Om jag förutsätter att du har 4 högtalare på 4ohm vardera så får du alltså ut 55w RMS ur JBL och ca 50w från Denver. (Man brukar (i alla fall vad jag vet) räkna på att RMS är häften av MAX). Du lär med 99% säkerhet inte höra någon skillnad alls, om inte JBL har andra inställningsmöjligheter. Om du redan har denver-steget så är det onödigt att köpa nytt.


okej tack så mycket!


STOPP OCH BELÄGG! JO du KOMMER höra skillnad mellan JBL och Denver. Denver är "Crap of the crap". Skit i vad det står för effektangivelser, JBL är det bättre alternativet av dessa två. Nu pratar jag om ljudkvalitén.


Fan boy? Det är ju helt onödigt att köpa ett nytt slutsteg när man redan har ett. Då säger jag istället, skit i vad det står för märke. Båda stegen duger gott och väl till vardagsbruk. Vad du tycker låter bra kanske inte andra tycker låter bra. Ingen har likadana öron, det är en smaksak. I denna situation finns det ingen anledning till att köpa ny förstärkare om han är nöjd med den han har. Man hör stor skillnad när man byter från den inbyggda förstärkaren i stereon till ett separat slutsteg, men när man byter mellan olika steg är skillnaden inte lika märkbar. Han frågade dessutom om vilket som var kraftfullast, inte vilket som lät bäst.


Att man inte hör skillnad mellan slutsteg är då inte sant. Märktes då mycket stor skillnad mellan mitt gamla spl steg och mitt nuvarande audison. Till och med min flickvän hörde skillnad... Hur kommer det sig då att ingen tävlar osv med dessa steg? Tror knappast dom bryr sig om märket utan vad som låter bäst. Personligen så tycker jag det är värt att byta ut denver steget mot ett jbl eller annat trevligt steg


Om han var nöjd så hade han väl inte funderat på att byta?





Vad jag ser har du aldrig ägt varken JBL eller Denver. Att bli kallad fanboy har inget med åldern att göra, utan hur man ser på olika produkter. Att kalla något för skit utan att ha en förklaring är just ett tecken på sådant. Vad menar du med ren effekt? Finns det smutsig effekt? Finns hittills inga grunder i dina påståenden. Sen vet väl dom flesta att JBL klassas som ett "finare" märke. Men det behöver inte betyda att det är värt att byta steget. Riktigt dumt är det när vi inte har någon aning om förutsättningarna, vad det är för bil, högtalare, stereo, isolering osv. Ett Denver-steg kanske är det absolut sista man ska byta i hans situation. Vi vet ju inte ens vad han använder steget till. Radio? Musik? Ljudböcker? Analog eller digital ingång? Finns hur mycket som helst som oftast kan förbättras utan att behöva köpa nytt steg. Dom viktigaste komponenterna sitter ju före steget, den förstärker bara signalerna. Har du då dålig signal så får du dåligt ljud. Hittar inte ens information om vad stegen är det för klass? A, AB, D? Om båda är D så innebär ju det mest effekt för pengarna men sämre ljudkvalité.


Efter allt effektsnack så blir ljudkvalitet det avgörande. Och jag tror bestämt att JBL prioriterar ljudet mer än Denver. Själv har jag ett steg från Mcintosh.


Det stämmer, men innebär det att jag inte kan ha kunskaper om något som jag inte har ägt? Lite haltande logik från din sida.


Om nån inte vet vad ren effekt är, vet han ingenting om vad gain är till för eller hur man använder det. Lyssna inte på såna svamlare.


Denna tråden är inte relevant för min del längre, men tack för svaren


Ursäkta att jag bidrog till att sabba tråden, du fick i alla fall förhoppningsvis svar på frågan.


Lugnt Aa de fick jag.


Hehe, har läst igenom alla svar här. Får man fråga vad du kom fram till?


Kom fram till att den lilla skillnaden spelar ingen roll för min del så jag behåller denver-steget


Låna ett annat steg och testa, tror du kommer ändra uppfattning.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka