Sämre bas när man kör, bättre om man står stilla

har ett lite konstigt problem, står jag still med bilen och spelar så låter det jätte bra men så fort jag kör med bilen blir basen mycket sämre. det har inte med vibrationer eller liknande att göra, för står jag still med bilen så räcker det med volym runt 15 för att basen ska börja spela men när jag kör med bilen så måste jag vrida upp till nästan 30 innan basen ens börjar spela. har mätt spänningen på slutsteget och det ligger på 12.4 volt när bilen är avstängd och ca 14volt med bilen igång. kan det bli störningar på något vis när jag kör bilen? undrar även om stereon kan vara för ''dålig'' då den inte är av bästa märket kanske, det är en andersson cra 2.0. slutsteget är ett gas pro 600 och basen är en dls 12''. har dragit ström kablarna och remote på ena sidan bilen och lågnivån på andra sidan. också har jag jordat vid bältespunkten. det blinkar i lamporna ibland när det basar så bör jag skaffa en kondensator? tack på förhand!



Svar på inlägget: Sämre bas när man kör, bättre om man står stilla



Om det är 14 V på slutstegets plint där strömkablarna sitter så har du inga problem med dålig kontakt i strömkablarna eller fel spänning, men det är ju under förutsättning att du mätte när du spelade musik. Gjorde du det? Lamporna borde inte blinka speciellt mycket med det där slutsteget tycker jag, det drar inte enorma mängder ström. Fast det beror bla på batteriets och generatorns skick, dessutom är frågan hur kraftig generator du har. Skriv gärna det. Hur har du satt fast slutsteget, är det fastskruvat direkt mot karossen eller sitter det monterat på någon träskiva (typ baslådan eller liknande)?


Ja jag mätte när jag spelade musik har ett till slutsteg (mutant nw280sp ) till 2st 6x9or även dom tycker jag spelar sämre när man kör. Batteriet är helt nytt (biltema 62a). Generatorn är på 90a Slutstegen sitter fastskruvade på baslådan


Eftersom det finns ett till steg så kan strömförbrukningen dra iväg en del om du vrider upp volymen ordentligt, då är det inte så konstigt att lamporna blinkar. Åtminstone inte vid låga motorvarv. Bra kontakt i alla strömförsörjningskablar är viktigt, även att generatorns laddregulator fungerar bra och att kolen är fräscha. Såna saker bör man kolla upp ordentligt, men räcker inte de sakerna (trots bra funktion) så är min personliga åsikt att man hellre bör prioritera större/extra batteri än konding. Så länge spänningen på stegens strömplintar inte sjunker tydligt så beror inte själva ljudproblemet på för låg spänning, det kan vi konstatera. Men varför det blir så där kan jag nog inte svara på, andra får ge mer råd.


Är du säker på att det verkligen spelar mindre istället för att det låter mindre? Dvs, har du kontrollerat så att basen faktiskt rör sig mindre när du kör bilen?


Skippa konding! Du har inget fel på stereon. Basen "äts upp" av buller/vibrationer/vindbrus. Prova att viska till polarn brevid på en hockeymatch(inte bordshockey) Pierre


Vi har kontrollerat att basen verkligen inte rör sig förrän man drar upp volymen till 30 när man kör. Men står man still börjar den röra sig vid Volym 15


har du fixat grövre jord framma under huven också? inte vet jag om det gör nån skillnad under körning men alltid bra med grövre kablar "the big three" som man kan säga elr du kan söka på youtube.


Har exakt samma problem och skriver bara för att följa, hör av mig om jag lösert




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka