Slutsteg problem - power/protect

Hej! Steget det gäller är ett mono steg jbl 14001 på 1500w rms om jag inte minns fel. Basen är en infinity m3d. Bmw e46 (batteriet i bak). Allt fungerar som det ska när radio läge eller tändning är på. Men så fort jag startar bilen så börjar steget klicka mellan power och protect. Jag har tidigare haft klenare bas och steg på samma koppling utan problem. Detta har jag testat hittills:Ny jord direkt till batteriet Ny remote Koppla ur signal kontakterna ( steget går endå mellan power och protect) Kollat säkringar Öppnat steget och kollat så inget är brännt Till steget kom en bas remote control som var avklippt sen tidigare så jag har ej kopplat in den (men det bör fungera endå?) Tips och idéer är välkomna Tack på förhand



Svar på inlägget: Slutsteg problem - power/protect



Mät vilken spänning det är på stegets plint där strömkablarna sitter.


Löst. Det var dålig styrka i remoten. Den var kopplad till skyltbelysningen som bara fick ca 2v när bilen var på. Vilket fall som helst är jag sjukt besviken på ljudet. Det låter precis lika som mitt förra budget system med dubbla 10 mutant basar och ett 350w steg..... Misstänker att basen är kass. De börja lukta bränt i bilen efter att jag spelat några minuter på hög volym.. Känns som ett steg på 1500 w rms och en bas på 1600w peak bör kunna skaka lite plåt iallafall...


Vilket modellnamn har basen, är det Kappa Perfect 12VQ? Hur stor låda är det och hur är lådan monterad? Gäller det en BMW sedan så är den ju ordentligt tät mellan bagage och kupe, det kan vara svårt att få in ljudet ordentligt om man bara låter lådan stå mot ryggstödet.


Ställde in allt precis, låter mycket bättre. Men fortfarande hade jag väl för höga förhoppningar. Det är en kappa perfect 10 i en sluten bastant låda i rätt liter. Lådan läckte dock liiiiite kände jag nyss. Inget fel på baselementet. Testade koppla in mina dubbla mutant twin 10(budget?). Dom spelade med minns lika mycket bas, men knappast i samma kvalitet givetvis. Lät lite mer "burkiga" och hårdare till skillnad från kappan som spelar djupt o skönt. Spelat med basarna i riktining mot föraren med sätet nedfält. Just nu funderar jag på att sälja allt förutom mono steget och köpa mig dubbla 12or istället. Känns inte riktigt som att en 10a(trotts samma effekt som dubbla 12or) flyttar lika mycket luft som dubbla 12or.... Vad tror ni?


1 st 10" bas flyttar inte i närheten lika mycket luft som 2 st 12" gör om man jämför basar av samma märke och modellserie, det håller jag med om. Om basen har en maxeffekt på 1600 W så bör det vara Perfect VQ10 i så fall, inte "den vanliga" Perfect 10.1 eftersom att den har 1400 W i maxeffekt. VQ 10 finns dessutom med dubbla talspolar, frågan är då vilken av modellerna det gäller. JBL GTO14001 ger 1200 WRMS i 4 Ohm och 1500 WRMS i 2 Ohm, det räcker för att driva basen fullt ut och mer därtill. Man får vara försiktig med volymkontrollen och gainkontrollen. Jag skulle gärna vilja veta exakt vilken basmodell det verkligen är (dvs 10.1 eller 10 VQ eller 10D VQ) och hur många liter lådan är på, det kanske finns bättre lådalternativ för den basen. Att ställa lådan så att basen riktas mot föraren med nedfällt säte kanske inte funkar heller, risken finns att ljudet åker bakåt i skuffen ändå. Även om du bestämmer dig för att byta till dubbla 12" basar så gäller det att lådmonteringen blir rätt, annars kommer även de basarna att låta halvtaskigt.


Uppskattar dina svar! Det är en vq eller dvq då det står m3d på elementent vilket det inte gör på 10.1. Jag mäter lådan imorgon. Verkar som att basen är väldigt allround vad gäller typ av låda om man kikar runt på nätet. Alltså anledningen till att jag är missnöjd är att jag lirat med ett annat budget mutant (mtal 12 sub and amp pack) kostade drygt 2k. Dessa spelade myyycket bättre än det jag har nu konstigt nog( hade det i en golf mk1 och e30). Frågan är om det möjligtvis kan bero på konstruktionen av e46 skuff? Kappan jobbar duktigt bra men basen känns eller hörs inte i närheten av mutant paketet...


Ääh. Blir att plasta en ny låda med kappan och två jbl 6'9. Frågan är om ja ska använda jbl mono 14001 eller ett jbl 4 ch 1004... Idéer? Något liknande :


Hur tätt det är i en E30 vet jag inte, men i en Golf blir det en helt annan sak jämfört med sedanbilar när det gäller att få fram bastrycket till förar/passagerarstolen. Om du testade Mutantlådan i en Golf så går det inte att jämföra med nuvarande låda i din E46. Vilken typ av bas är du ute efter (djupbas, "dunk", rock osv)? Den här basmodellen som du har är inte riktigt som andra basar, det går nämligen att ändra basens parametrar med metallinsatser som stoppas in i magnetens ventilationshål och på så sätt kan man anpassa elementet till olika lådtyper. Fel val av metallinsats till den aktuella lådan kombinerat med fel montering av lådan gör att ljudet inte blir bra och det saknas tryck. Vilken insats sitter i basen för närvarande (om det nu sitter någon alls), är det "low" eller "mid"? Basreflexlåda kan ge ordentligt tryck med den där basen, men ljudet kan bli ganska peakat beroende på lådvolym och avstämning. Man kan få till en teoretiskt hyfsat jämn frekvenskurva, men då riskerar porten att bli lång och slotport är nödvändigt enligt min åsikt. Sluten låda ger jämnaste återgivningen. Med insatsen "mid" skulle jag kunna tänka mig bandpasslåda, då går det dessutom att få in allt ljud i kupen om porten dras upp genom hatthyllan.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka