Nybörjarfrågor ang ljudbygge i merca 190e.

Hej! Skaffade en 190e som jag satte i nya gas 4" koaxial i instrumentpanelen samt satte gas 6x9or i hatthyllan. Låter ju väldigt mycket bättre nu men mycket vill ha mer som ni vet. Tänkte därför sätta högtalare i fram och bakdörrar. Ska jag köra på koaxialer där också? Har ett par nya 4" liggandes, ska jag sätta dom i bak och skaffa större och sätta i framdörrarna? Förstår att jag måste ha ett slutsteg också, 4 kanals? Vilka högtalare driver jag med slutsteget? Och vilka med stereon? Har många frågetecken i huvudet!



Svar på inlägget: Nybörjarfrågor ang ljudbygge i merca 190e.



Jag skulle inte använda högtalare med inbyggd diskant i dörrarna också. Vist de kommer låta mer men ljudbilden blir väldigt konstig. Jag skulle hellre köpa ett par middbasar och sätta i dörrarna men det kräver en stereo eller slutsteg med ordentlig möjlighet att dela frekvenser osv. Därför hade jag köpt ett bra kittsystem med lösa diskanter och satt diskanten i instrumentpanelen istället för din nuvarande högtalare och middbasen i dörren. Men börja med att skaffa ett slutsteg att driva dina nuvarande högtalare med så bör det bli skillnad i både tryck och kvalitet


Ja om jag kan förbättra ljudet ytterligare genom att bara skaffa ett slutsteg så gör jag det! Så slipper jag ta sönder dörrsidorna. Tack för tipset.




Gör det själv, montera och bygg bilstereon själv

Innan du sätter igång att montera bilstereon är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme.

« Tillbaka